Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Välkommen till min nya blogg!

Datum: 2010-08-12 Tid: 13:53:22 Allmänt / 5 Kommentarer

Kontakt

Datum: 2010-08-01 Tid: 08:00:00 Om mitt hästliv / 0 Kommentarer
Samanta Hellman
samanta.hellman@gmail.com
 
Bloggdesign är gjord av Denise Nyberg

Kolfaxi från Bergshill

Datum: 2010-08-01 Tid: 08:00:00 Om mitt hästliv / 0 Kommentarer
Kolfaxi från Bergshill, även kallas Faxi, är min foderhäst sedan februari 2013. Jag hade hand om honom som min sköthäst under en halvårsperiod innan jag fick erbjudandet på att ta honom som fodervärd. Hans ägarinna är en härlig kvinna, men som dock är nyföretagande, och med det räcker inte tiden till för honom. Därför har jag honom nu på heltid, med mål och ambitioner av att han ska bli en fin, och förhoppningsvis, med mycket träning, lyxig ridhäst! Kanske till och med att placera sig i en lättare tävling någon dag, mest troligen år 2014. Men det är mina mål och ambitioner med honom.
 
Faxi är en godhjärtad femgångsvalack som är 14 år gammal. Det är en häst som man verkligen vill ha att göra med och som är rolig att arbeta med. Efter troligen några års av ridning utan krav, och ingen träning, så har han förlorat mycket muskelmassa och gångarterna har blivit dåligt seperarade. Det har nu gett mig ett arbete med problemet med passtaktig tölt, vilket vi har arbetat på sedan i början av februari - och fortfarande kämpar med!
 
 
Faxi är efter Fafnir från Götarsvik som har en totalbedömning på 8.16, varav 8.48 i exteriörbedömning och 7.95 i ridbedömning. Hans mor heter Ósk frá Syðri-Úlfsstöðum som har en totalbedömning på 8.19, varav 8.18 i exteriörbedömning och 8.12 i ridbedömning. Detta har gett honom goda möjligheter att själv bli en väldigt fin häst. Han har 104 i blup, och har en egen exteriörbedömning med 8.08 som gjordes år 2003 då han fortfarande var hingst. Se gärna hans bedömning här!

Ni kommer alltså få följa mig och Faxi i denna bloggen numera, på vår resa med fram- och motgångar.

Samanta Hellman

Datum: 2010-08-01 Tid: 08:00:00 Om mitt hästliv / 0 Kommentarer
Jag heter Samanta Hellman, är född 1992 och är bosatt i nordvästra Skåne. Jag har ridit sedan barnsben, på både ridskolor och privat. Min stora passion är Islandshästen, och det har den varit sedan 2004, då jag var 12 år gammal och för första gången presenterades för min dåvarande blivande foderhäst, vid namn Peli. På den gården stod det då fem islandshästar, som alla sedan präglade mitt liv på ett eller annat sätt. Det var även där jag förstod att Islandshästen var hästen för mig, min stora passion!
 
Sedan 2004 så har jag i princip bara ridit Islandshäst, men innan dess så var jag dressyrryttare i grund och botten. Under åren jag red så hann jag lära mig väldigt mycket från de alla hästarna med hjälp av fritidsridning och mycket egen läran. Det slutade tills sist med att jag vidareutvecklade mig så pass mycket, och det slutade med att jag år 2009 fick fortsättutbilda unghästen Blida, som stått som föl sedan jag började rida på gården!
 
 
När jag var 19 år gammal, år 2011 så tog jag beslutet att hoppa av gymnasiet för att istället arbeta och uppfylla mina drömmar. Jag åkte nämligen till Island, för att arbeta där som häst- och stallskötare. Det var verkligen en upplevelse, och jag ångrar inte beslutet jag tog! Det kan dock idag kan säga om själva händelsen, är att jag gärna hade gjort det igen! Med förutsättningarna om att jag skall ha körkort, för att kunna bli mer självständig.  Om ni har frågor om detta är ni välkomna att kontakta mig. Kontaktuppgifter finns under fliken "Kontakt". Om ni däremot är intresserade av att läsa om upplevelsen så kan ni göra det under kategorin "Äventyr på Island!".
 
Nu när jag är 21 år, så har det förändrats en hel del i mitt liv. Jag har börjat studera, eftersom det någon gång straffar sig att man faktiskt följde sin dröm för ett par år sedan. När tiden finns så arbetar jag som medarbetare på McDonalds, vilket är ett fantastiskt arbete för unga som vill lära sig känna på arbetslivet. Jag har dessutom gått från fritidsridning till mer "satsande" ridning, och jag hoppas i framtiden att kunna tävla i högra klasser! För tillfället har jag en foderhäst, vid namn Kolfaxi från Bergshill.
 
Den 10:e augusti så gick min dröm i uppfyllelse, när jag köpte häst. Hon heter Villimey från Östra Greda, och köptes som en i princip helt ohanterad fyraåring.