Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Viktig information & lite trevliga bilder!

Datum: 2011-04-30 Tid: 22:06:19 Äventyr på Island! / 10 Kommentarer

Först och främst. Ni måste tro att vi här på Island är korkade som har lunch-fodringen 14:50 på dagen. Men detta stämmer inte! Haha, nej det är nämligen så att det är två timmars tidsskillnad nu under sommaren, och på vintertiden så är det endast en timmes skillnad. Nu vet ni det iallafall. Så när ni läser något inlägg så vill jag passa på och påminna er om att tiden inte är realistisk här på bloggen. Kanske kan man ändra det, det borde man väl nästan kunna.. Någon som vet?

Idag så har jag och den andra sall-tjejen Annika tagit hand om gården helt själv, från morgonfodringen till kvällsfodring. Det har varit en ganska tuff dag, men det är väl bara till att vänja sig. Man tycker väl att det ska vara värst i armarna eller något. Men jag har konstigt nog mest ont i fötterna. Det är nog för att skorna jag har är en storlek för stora, och inte använda tidigare. Det blir nog ett skobyte snart. Dagen har bestått av mockning, fodring och massor med in- och utsläpp. Vi har även fodrat gårdens får. Haha! Det var lite speciellt. Något tråkigt som kommer att hända alldeles snart är att Annika åker hem till Sverige imorgon. Det betyder att jag ska ta och mocka 25 boxar plus fölboxarna helt själv. Åh, det kommer att bli jobbigt. Men det gäller att hålla humöret uppe, det ska nog fungera bra ändå. Jag tänkte också dela med mig om mitt arbets-schema om ett par dagar. Det kommer troligtvis att ändras tills på måndag därför så avvaktar jag ett litet tag innan jag delar med mig av det. Om det är något speciellt ni vill veta, så är det bara till att fråga!

Det blev inte så mycket plåtat idag, eftersom det varit så grått hela dagen! Min kamera vägrar nästan att ta bra bilder i det ljuset, men jag får väl nästan dela med mig lite av händelserna här på gården. Det blev endast en hingst som fastnade på fotografierna! Jag hade inte kameran med mig på alla andra in- och utsläpp. Denne hingst är dock ingen favorit, men han är rätt fin med en härlig färg. Vill ni se fler bilder på honom, så hojta! Imorgon så kommer det kanske bilder på gården eller någon/några andra hästar.

 

Update från Island!

Datum: 2011-04-30 Tid: 14:50:11 Äventyr på Island! / 6 Kommentarer

Snart så har pausen efter lunchfodringen nått sitt slut, vilket betyder att jag snart ska ge mig ut i stallet igen. Jag har försökt att ta några bilder men det är verkligen ett grått väder här idag. Till skillnad från igår så blåser det ganska mycket, med den andra tjejen som också har hand om stallskötslen säger att det är en ganska mild blåst. Haha, jag kommer verkligen att bli härdad här! Åh, just det! Jag fick några grymma bilder på en av stallets hingstar, så dom kanske kommer ut senare.

Men just nu så bjuder jag bara på en bild från utsikten. Det är verkligen vackert här med öppna fält, massor mer berg och vattenfall och floder. Det är grymt. En uppdatering kommer troligtvis senare ikväll, om tiden och orken finns. Men det gör det nog! Ha det fint!

Island, som arbetsplats framöver!

Datum: 2011-04-29 Tid: 22:10:22 Om mitt hästliv / 8 Kommentarer

Åh, vad gårdagen var händelserik! Med mycket nervositet och framförallt något för stressfullt i min smak. Men det svåraste var konstigt nog inte tanken på att lämna familj och vänner bakom mig för ett helt nytt land. Nej, utan den utlösande faktorn för all denna nervositet var flygbytet. Det är inte det att jag är flygrädd, tvärtom - jag tycker verkligen att det är roligt (iallafall starten & landningen)! Ännu värre blev det när jag insåg att jag hade gjort en felberäkning: den inhemska flygplatsen var inte ansluten till flygplatsen jag hade hamnat på. Ni kan ju försöka sätta er in i min situation. Men tack vare trevlig personal så löste det sig utan extra kostnader, som tur var.

Jag befinner mig på en gård vid namn Ysta-Gerði som ligger cirka femton-tjugo minuter utanför Akureyri. Gården drivs av Thorhallur Rúnar Thorvaldsson och Sara Arnbro och det är framförallt ett försäljnings- och avelsstall med ett flertal fina hästar. Det är verkligen spännande att vara här! Redan över en dag så har jag fått väldigt mycket intryck och blivit klokare på det isländska sättet att sköta om sina djur. Ysta-Gerði har väldigt hög standard och håller hög kvalité enligt det isländska synsättet. Vad jag menar med detta kommer ni att förstå allt eftersom uppdateringar och nya inlägg dyker upp. Som det ser ut nu så kommer jag att ta hand om stall- och skötsel arbetet - och detta är ett tufft jobb! När jag kommer hem så borde jag ha införskaffat mig med x antal kilo med muskler. Skämt å sido! Landskapet är hel fantastiskt! Jag ska försöka ordna lite med bilder till morgondagens uppdatering. Kanske presenterar jag också några av hästarna, som är helt underbara. Jag har redan blivit förälskad i några som blivit till favoriter, framförallt en del av hingstarna!

Härlig layout, comeback & Island!

Datum: 2011-04-28 Tid: 07:00:00 Allmänt / 17 Kommentarer

Jag funderade på hur jag skulle inviga detta inlägget och kom fram till att hur jag än gör så kommer det inte att beskriva hur glad och lättad jag är över att layouten börjar falla på plats. Men det kommer att ta några dagar till innan allt är som det ska! Det är nämligen så att den inte är helt färdig, men jag har blivit lovad att allt skall vara klart tills på fredag. Jag vill passa på att tacka Denise Nyberg som gjort detta fina arbete. Är det så att någon av er läsare är intresserad av en ny layout så kan ni vända er till henne, och få en superfin design för endast 100 kronor. Samtidigt som jag går ut med den här informationen så vill jag till er som är intresserade också påpeka att man skall vara trevlig mot den person som gör er denna tjänst, i det här fallet Denise Nyberg!

Nu är det comeback för min del, och det känns fantastiskt! Jag hoppas att jag kan få samma stöd från mina gamla läsare som var så härliga - men välkomnar givetvis nya. Under flera veckor har jag faktiskt längtat tillbaka för att sätta mig ner och skriva ner vad jag känner och vad det är för spännande som händer i mitt liv (för det gör det faktiskt) men inte kunnat, eftersom jag varit så sträng med bloggpausen. Men nu är det tid att komma tillbaka känner jag. Som tidigare nämnt så hoppas jag att ni läsare ger mig en chans och välkomnar mig tillbaka! Vid denna comeback så blir det en total omvändning. Det är nämligen så att min dröm har gått i uppfyllelse! Svår gissning..

Jag ska nämligen till ISLAND! Och den stora överraskningen är: jag åker idag! Så när detta inlägget kommer ut så är jag påväg till flygplatsen för att uppfylla min största dröm. Nämligen att arbeta hästrelaterat på Island. Med detta så hoppas jag att jag flörtat er läsare något, och att ni kommer tillbaka lagom till när nästa inlägg anländer. Då kommer jag givetvis gå ut med mer information om vart jag befinner mig och vad arbetet kommer att innefatta. För er som har frågor så kan jag försöka besvara dom så gott det går med nöje! Ni kan väl förstå att jag är överlycklig/nervös med miljontals fjärilar i magen just nu! Jag tycker att ni helt enkelt får önska mig lycka till, och skicka gärna med lite mod i eran önskningar.. för nu ska jag flyga för första gången själv i hela mitt liv. Och inte nog med det! För jag måste åka vidare inrikes. Men det kommer nog gå bra!

Smakprov på kommande designen!

Datum: 2011-04-12 Tid: 22:14:26 Allmänt / 7 Kommentarer

Först och främst måste jag väl faktiskt be om ursäkt eftersom jag inte ägnat många sekunder till min blogg under den senaste tiden. Men snart kommer jag tillbaka. Det lär hända ungefär samtidigt som min nya design sätts in & kommer på plats. Jag är väldigt extalterad och jag längtar tills den blir klar! Jag lovade er läsare att ni skulle få ett smakprov, så jag tänkte vara så gullig & ge er en sneak peek. Just det! Jag har väldigt många smaskiga nyheter, men allt väntas till den nya designen är klar & insatt. Hoppas ni kommer att fortsätta läsa min blogg för jag vill verkligen komma tillbaka till det! Men det lär inte ta så många dagar nu. Ciao for nows!