Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Sammanfattning, dagens ridpass!

Datum: 2011-12-15 Tid: 21:50:00 Om mitt hästliv / 3 Kommentarer

Idag så passade jag på att knäppa en bild på Eyrarós, men eftersom vi har så hemskt tråkigt väder här nere i Skåne så blev det inte mycket bättre än resultatet till vänster. Men jag tycker att Eyra är söt ändå, trots all lera och smuts! Hon är en väldigt speciell häst, som jag hoppas att jag kommer att lära känna bättre. Det tar trots all sin lilla tid!

 

Bara ett par minuter innan jag var framme i stallet så gick jag ett samtal från en av stalltjejerna här! Nämligen från Jenny som ville höra om jag hade lust att rida ut med dottern Moa. Så under tiden jag väntade på dom så såg jag till att rykta Eyra ordentligt! Vi binder inte upp henne, eftersom hon ska stå still, vilket hon också gör, i stallgången. Det är rätt roligt, att hon står och väntar medans man hämtar sin ridhjälm, en borste eller något annat. På det sättet är Eyra verkligen en härlig häst! Men när det kommer till ridningen så verkar hennes huvud bara bestå av en skrumpen liten valnöt till hjärna. Jag började att skritta i paddocken medans Moa gjorde redo sin häst. Det gick bra, till en start. Märker Eyra att man tänker på något annat en sekund så drar hon iväg med en. Och detta gjorde hon i skritt! Hon helt enkelt bara trampar iväg, och lyssnar inte över huvud taget! Det var också något jag lade märke till senare under uteritten. Att hon helt enkelt inte lyssnar sålänge det inte handlar om att hon ska frammåt. För fram ska hon, oavsett vad!

 

 

Att stanna när man ber om det är inget som man får vänta sig. Så jag körde med volt-stopp. Behövde jag stanna så fick jag helt enkelt lägga henne i en volt tills hon slutligen stannade. Detta låter hemskt, men det är en tillfällig lösning - soeciellt vid uteritt. Numera så kommer jag inte att rida ut mera, då jag känner att det varken ger mig eller Eyra något. Jag får fundera lite hur jag ska lägga upp mina ridpass. Tydligen så hade Jenny både åkt av och åkt med på en tur när Eyra stack med henne. Jag vet inte om det kan vara så att hon har energi som hon måste bli av med.. eller om hon bara är lite smått korkad? Jag åker till stallet imorgon iallafall, så vi får se hur det går då!

Trackback