Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Under den senaste tiden...

Datum: 2011-06-13 Tid: 13:00:00 Äventyr på Island! / 3 Kommentarer

Under den senaste tiden så har det skett en hel del förändringar häromkring gården, vilket självfallet har påverkat mina arbetsuppgifter och arbetstider. Personligen så har en del av förändringarna haft en positiv inverkan på hätsarnas naturliga behov, och jag kan inte påstå att någonting direkt har försämras. Bortsett från mina arbetstider det vill säga. Men bara hästen har det bra i första hand. Jag antar att några av er kanske är nyfikna på vad det är som hänt här under de senaste dagarna, så jag tänkte berätta om det så gott jag kan. Men först så börjar jag med en liten "what to do" lista för denna veckan:

  • Städa sadelkammare & fikarum, byta soppåse!
  • Plocka ihop stolp & eltråd i trädgård & runt gården.
  • Jämna ut jorden någotlunda i planteringslådorna.
  • Mocka ur de fyra bädd/spånboxarna.

Efter avelsvisningarna så hämtades ett flertal av hingstarna hem av deras respektive ägare. Detta innebär att resterande tre hingstar får vara ute längre under dagen. Deras utevitselse har mer än fördubblats, och det kan väl inget mer än gillas? Det behöver dom verkligen. Och till er som är kritiserande, så kan jag inget annat än att säga att kag håller med er. Men jag är fortfarande glad över att tiden åtminstone förlängts något. Dessutom så har de resterande hästarna i stallet också fått en utökning och får också gå på gräs längre än tidigare. Numera går dessa ute under kväll- och natt vilket innebär att de åtminstone är ute minst 12 timmar om dygnet.

Något annat som hänt väldigt nyligen är att somliga hästar från lösdriften kommit in till stallet, och andra av dom (och även vissa som redan var uppstallade) släppts ut på sommarbete tillsammans med de två stofölen, åringarna, efter att de avmaskades. De resterande hingstfölen, åringarna, har också släppts ut på grönt - dock lite mer avskilt. 

Lina

underbar blogg! :)

Datum: 2011-06-19 Tid: 18:42:51
Hemsida: http://ponnifoton.blogg.se/
Marcus

Snygg design :-P

Datum: 2011-06-19 Tid: 19:28:04
Hemsida: http://tokigamasen.blogg.se/
Anneli

Anmäl dig till Dagens Blogg!:D

Jag lottar ut 4 nya vinnare imorrn!:)

http://anneliih.blogg.se/2011/june/sondag-dagens-blogg-2.html#comment

Datum: 2011-06-19 Tid: 19:28:19
Hemsida: http://anneliih.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:

Trackback