Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Mitt första möte med Eyra!

Datum: 2011-11-30 Tid: 20:00:00 Om mitt hästliv / 3 Kommentarer
Självklart var jag något nervös, bara tanken på en ny häst fick fjärilarna till att flyga i magen. Självkritisk som jag är så fanns det många frågetecken i mitt huvud, och framför allt många tänk-om-tankar. Jag fick en bra och utförlig beskrivning av hästen via telefonkontakt ett par dagar tidigare. Ett islandsto efter en hingst med namnet Segull, ett fyrgångssto med mycket motor. Pendlandet till stallet är helt perfekt för mig, och tiden är helt klart rimlig. Det blir en resa på lite över 30 minuter för att komma till stallet.

Jag träffade hästens ägare som kallas Mia, som presenterade sitt sto Eyra (stavningen där?) och under tiden vi gjorde henne i ordning med rykt så fick jag mycket information och såg hur man ska agera mot stoet, vad som är rätt och fel och lite annat som är bra att veta. Själva ridningen i helhet gick bra, med tanke på att jag inte ridit aktivt på flera månader! Självklart så fanns det mycket jag själv kände att jag kunde slipa på.  Men jag tror att det är sådant som kommer med tiden. Stoet var verkligen urmysig, och jag tror att hon är en fin häst som man kan göra mycket med. Mia verkade iallafall vara nöjd, och kom med härliga kommentarer som att: "Eyra ser ut att trivas!" och "Det är en fröjd att slippa skrika och säga åt ryttaren vad den skall göra!" .. Det kändes härligt att höra!

Ett par dagar senare så fick jag ett sms där allt verkade vara positivt. Så på söndag så kommer vi att bestämma tid och datum för nästa provridning. Det känns verkligen roligt! Jag ser fram emot att få lära känna detta stoet, som verkar vara urmysig. Personligen tycker jag att det är viktigt att det fungerar för både hästen och ryttaren. Men det tar självklart lång tid att lära känna en häst. Så.. kanske kommer jag att ha en häst i framtiden att skriva om - vilket innebär fler uppdateringar! :D
Trackback