Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Vad är sötare än en kattunge?

Datum: 2011-10-14 Tid: 20:15:00 Vardagslivet / 30 Kommentarer

Eller ni behöver inte svara på den frågan, om ni inte vill det vill säga! Det kommer väl komma tonvis med svar om att "fölet är nog lite sötare ändå" och så vidare haha. Men det är faktiskt inte många saker som slår en kattunge.. hur dom sover, busar och ibland bara gör allmänt dumma saker. Som min Nisse till exempelt; han jagar fortfarande sin svans, välter ner krukor och gör andra roliga saker. Hoppas att han kommer att vara barn länge! Det är så roligt här hemma nu sedan han kom. Först och främst är hunden Nero mycket gladare som fått en vän som är inne på förmiddagarna då han annars brukade vara helt ensam. Och det andra är att man ständigt hör familjemedlemar ropa: "Nisse! Nisse! Var är du?" Det är faktiskt väldigt roligt. Men snart kommer man på sig själv att man själv också ropar och pratar med en sådan sockersöt röst själv till katten. Ojdå! Men han är bara för fin. Har ni några kattungar förresten?

 

Inspiration och tips till nya inlägg, tack?

Datum: 2011-10-14 Tid: 14:25:00 Om mitt hästliv / 10 Kommentarer
Jag känner mig lite kluven, och vet inte riktigt vad jag ska skriva om här på bloggen. För tillfället så finns det ju ingen häst som jag kan skriva om! Men jag kan åtminstone berätta att jag håller ögonen öppna för alternativ. Dessvärre så verkar det inte finnas så många Islandshästar i behov av en medryttare just nu. Men i vilket fall som helst. Så ni läsare får gärna komma med lite tips och ge mig inspiration! Jag har bland annat funderat på om jag ska skriva en sammarfattning om Islandsresan. Vad tycker ni om det?


Vad tycker ni om ett sammanfattande inlägg om min Islandsresa?

Jag saknar mina fina vänner!

Datum: 2011-10-13 Tid: 19:35:30 Om mitt hästliv / 13 Kommentarer

Och det är såklart de härliga Islandshästar jag hade hand om tidigare. Blida, den svarta som kanske vissa av er känner igen blev såld för inte alltför länge sedan. Den härliga vallacken brevid henne heter Eiríkur men har alltid kallats för Kurre, och bor nu hos en fodervärd och lever ett lugnt och trivsamt liv. De andra två hästarna finns inte kvar längre.. Kria (den bruna) togs bort förra året. Peli var min allra första medryttarhäst och blev senare min foderhäst. Det var många år sedan han togs bort.. men jag saknar honom inte mindre för det!

 Världens sötaste lille Nisse ..

Datum: 2011-10-03 Tid: 18:49:02 Vardagslivet / 17 Kommentarer

Något som jag glömt berätta att vi har fått ett litet tillskott till familjen. Nämligen en kattunge! Och säg mig, vem gillar egentligen inte en kattunge? I Vilket fall som helst. Han heter Nisse och är idag 11 veckor gammal med en vikt på 1,1 kilo. Denna gången tyckte mamma att det var hennes tur att döpa vår nykomling, och namnet passar honom faktiskt. Han är en svart bondkatt med vitt under haka nedmot bröstet. Jag är nog den ända som tycker detta, men tycker att han är rätt lik vår hund som vi också har här hemma. Så nu har vi fyra katter och en hund. Katterna heter: Mimmi, Sofia, Suddi och Nisse. Vår hund heter Nero och är döpt efter det italienska ordet för svart. Det räcker faktiskt med djur nu, haha! Till våren kommer han troligen bli utekatt precis som de andra.

Synpunter & funderingar till er med häst

Datum: 2011-10-03 Tid: 17:15:34 Om mitt hästliv / 22 Kommentarer

Här sitter jag och drömmer mig bort med tankarna om det hade varit att ha en egen häst. Jag är inte en av dom som fått sin dröm uppfylld och fått sin första egna häst av sina föräldrar, som så många av er där ute fått. Nu menar jag inget illa, ni har säkert förtjänat er häst av någon anledning. Anledningen till att jag inte fått någon (usch vad det ordet låter hemskt, att få - man känner sig bortskämd) häst är för att mina föräldrar aldrig haft intresset och inte ekonomin för det. Kanske så hade jag fått en häst om ekonomin funnits, men jag vet inte. Jag tror att det handlar mycket om en princip sak också, att an ska förtjäna det. Och om man verkligen förtjänar något så har man (enligt mig) arbetat och slitit hårt för att tjäna ihop sin egen budget som räcker till en häst.

Så till er med häst: hur gjorde ni egentligen? Hur lyckades ni övertala eran föräldrar? Det jag lyckats med är att övertala och även bevisat för mina föräldrar att jag är en duktig ryttare och seriöst i ridsporten och därmed fick jag till slut en foderhäst under en period, och alltid fått rida för instruktör med jämna mellanrum. Det är vad jag lyckats med. Haha! Men sen undrar jag också. Hur tar ni er tid till er häst? Det är ju så mycket ansvar, och man har också mycket annat som man måste göra; skola/arbete och så vidare. Och hur mycket kostar det för er? Hur gör ni så ni har råd? Arbetar ni eller är det faktiskt så att det är föräldrarna som betalar? Skriv gärna eran åsikter!

Hesthaga gård & ridskola

Datum: 2011-10-03 Tid: 14:49:03 Om mitt hästliv / 1 Kommentarer

Återigen har jag nya planer. Jag har lämnat in en intresseanmälan till den gård jag tränade och gick på ridskola under höst och halva vårterminen 2011-2012. Intresseanmälan är då för vårterminen, och jag borde få en plats (det finns iallafall platser kvar nu på höstterminen). Inte nog med det så funderar jag också på att eventuellt se om det finns en medryttarhäst till mig där. Eftersom det är ett extra alternativ man kan välja som tillägg. Dessutom så är dom ett trevligt gäng där borta och kanske finns det en häst för mig ledig där!

Jag kommer att uppdatera när jag fått svar, så ni får veta vad som händer. För er som undrar varför jag väntar tills vårterminen innan jag vill börja på ridskolan så är det för att jag helt enkelt får vänta tills det fungerar ekonomist.