Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Det slutgiltiga beslutet om..

Datum: 2011-09-26 Tid: 21:05:00 Om mitt hästliv / 7 Kommentarer

Ni som läst tidigare vet om att jag var och provred en trevlig islandsvallack förra veckan. Som jag sa då så kändes det väldigt bra, men det var en annan tjej som provridit honom innan mig. Förra veckan så började vi planera lite och prata lite provisoriskt om tankar och funderingar om att jag eventuellt kunde delat dagarna med henne. Nu så kom det slutgiltiga svaret att det inte blev så. Lite tråkigt, men jag får leta vidare! Så är det bara.

Jag blev också ombedd att ta bort det tidigare inlägget där det fanns namn på hästen och bild som kom från annonsen. En vännina till ägaren hade trillat över bloggen - roligt att veta att det finns så många läsare (och besöksstatiken är helt otrolig!) och även människor som inte finns alltför långt ifrån mig troligen. Så det är verkligen roligt att komma tillbaka och veta att det är någon som läser ens blogg. Och ni tjejer som kommenterar är helt otroligt söta - och vissa av er ofattbart lojala. Ni vet säkerligen vilka ni är. I vilket fall som helst så respekterar hennes åsikt och tar bort/eventuellt redigerar igenom inlägget. Såklart!

Bra start på dagen med goda nyheter!

Datum: 2011-09-23 Tid: 15:50:00 Vardagslivet / 6 Kommentarer

Ohyes! Idag så kommer jag bara med goda nyheter känns det som. Hela dagen från starten har bara känts så bra. Jag och min kära vän Kajsa vaknade runt 09:00 för att gå upp besikta hennes bil en timme därefter. Väl där så får jag ett efterlängtat samtal från McDonalds Stattena med goda nyheter och att jag fick arbetet! Vilket betyder cash - och en daglig sysselsättning! Kort därpå så gick även Kajsas bil igenom besiktningen utan anmärkningar! Kan det bli bättre? I och med detta så kommer troligen också problemet med budgeten till hästintresset att lösas, och om allt går som det ska så blir det nog att jag kommer att få träffa Sunni (eventuellt den blivande medryttarhästen) ett par dagar i vecken. Och det vore ju supermysigt! Igen: bara så ni vet, jag har fått ett arbete! :D

Funderingar om mitt hästintresse..

Datum: 2011-09-22 Tid: 10:20:00 Om mitt hästliv / 1 Kommentarer

Efter en viss tids tänkande så har jag bestämt mig för att jag helt klart är intresserad av att fortsätta rida och sköta om Sùn (av vissa skäl så kommer inte hästens riktiga namn att ges ut) ett par dagar i veckan. Men nu kommer jag till det svåra, nämligen den ekonomiska delen. När man har en medryttarhäst brukar man ofta betala en viss summa för att hela processen skall verka vara seriös, och att medryttaren kommer angivna dagar. Dessutom så är det ett krav att rida för en instrukör minst en gång i månaden, för att jag som medryttare ska arbeta åt samma håll med Sùn som hans ägare gör. Det förstår jag till hundra procent! Men jag måste göra en fundering om jag verkligen har råd ekonomiskt, eftersom jag för tillfället är arbetslös och arbetssökande. Hm.. ja, det var väl den stora punkten som är det ända som hindrar mig just nu.

Min blivande medryttarhäst?

Datum: 2011-09-21 Tid: 20:50:00 Om mitt hästliv / 1 Kommentarer

[ INLÄGGET SKA REDIGERAS ]

Dags för en provridning!

Datum: 2011-09-21 Tid: 15:30:00 Om mitt hästliv / 3 Kommentarer

Eftersom jag är "back on track" och vill återuppta allt som har med hästar att göra igen efter ett långt uppehåll i sommar så krävs naturligtvis en medryttarhäst som man känner att man har rätt kemi med. I några veckor nu så har jag hållt ögonen öppna för lite olika alternativ och nu äntligen tror jag mig hittat en passande häst. Men det får vi naturligtvis se efter provridningen. Hästen som jag ska rida är givetvis en Islandshäst, en vallack på 14 år. Han beskrivs som stor och stark, men en väldigt väluppfostrad fyrgångare.

Så idag är det dags för provridning. Klockan 16:00 idag så kommer jag att stå i ett helt nytt stall med nya människor, hästar och intryck. Det känns bra och jag ser väldigt fram emot det. Ni får önska mig lycka till! Jag hoppas att det kommer att gå bra och att hästen och hans ägarinna uppfyller mina förväntningar lika mycket som jag hoppas att jag uppfyller deras.

Vad hände med mig?

Datum: 2011-09-21 Tid: 12:30:00 Om mitt hästliv / 2 Kommentarer

Jag har faktiskt dåligt samvete att jag bara försvann, precis efter att jag utlovat er en stor överraskning. Så nu känner jag att det är dags att berätta vad det var som egentligen hände, då jag av vissa läsare blivit efterlyst. Vilket faktiskt varit roligt att se hur nyfikna ni varit. När jag var på Island och arbetade så fick jag ett par alternativ att välja mellan, nämligen;

  • Åka hem tidigare, då det var brist på vettigt arbete.
  • Stanna kvar den bestämda tiden, och vakta hästarna vid landsmót.
  • Arbeta kvar över hösten på obestämd tid och hjälpa till med bl.a att måla stallet.

Så med dessa alternativen så beställde jag faktiskt en resa hem! Det roligaste med detta var att jag inte berättade för någon av mina vänner att jag skulle komma hem tidigare. Utan endast för en person som skulle hjälpa mig att överraska en av mina bättre vänner. Det var otroligt roligt och hennes reaktion var obeskrivlig! Så, jag har alltså varit hemma en väldigt lång tid. Men jag har valt bort bloggen då jag tyckte att jag förtjänade ett långt sommarlov, och efter arbetet på Island så försvann hästarna ur mitt liv några månader. Men nu kommer jag troligtvis tillbaka till hästintresset! :D