Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Snö i nordvästra Skåne!

Datum: 2012-12-03 Tid: 21:45:00 Om mitt hästliv / 5 Kommentarer
Ja, det har varit en hel del snöfall faktiskt. Och jag måste säga att det är otroligt mysigt. Dock så har jag inte hittat broddarna till Faxi än, så jag får väl påstå att på vägarna så går jag faktiskt vid sidan om honom istället för att sitta på hans rygg, eftersom att jag märker att hans hovar rör sig i ett glidmoment och att han spänner sig. Detta är faktiskt ingenting jag vill eftertrakta. Dock läste jag några åsikter om att detta faktiskt är bättre än att använda broddar, någon som vet om det stämmer? Jag vill i alla fall vara på den säkra sidan. Men på gräs är det inga problem! Där går han på ordentligt.
 
Något positivt från idag var att jag faktiskt fick honom i höger galopp. Detta har jag nog aldrig lyckats med tidigare vid uteritt! Denna gången så var vi på ett större fält, och då är det lite lättare att visa vad man verkligen menar när man rider på volt. Men det märks att höger är hans svåra sida, och då menar jag otroligt svår. Galoppen i sig kändes bra, men kraft fram och ordentligt med lyft. Men att svänga.. det går bara inte! Vi höll till exempel på att landa "utanför fältet" idag rätt in i träd och buskar. Men, enligt mig så tar det tid. Som det ser ut nu så tränar vi heller inte mycket av det man kan kalla dressyr-ridning, utan vi ska tänka gångartshästridning. Alltså, framåt - och att kunna lösa problem, vilket är tölten, i farten. Dock så var det mysigt att både trava, tölta och galoppeta runt på fältet idag och att bara svänga och lägga på skänklar utan att fokusera fart. Ibland får man väl mysa?
 
Igår var Faxi dessutom super glad! Första dagen snön hade kommit, och det märktes att han var taggad på att ge sig ut. Det är en härlig känsla att känna så. Och jag kan säga att jag tror (obsavera tror) att hans tölt börjar bli renare. Det känns så, då jag sitter bättre och istället gungar med framåt. Men det blir att fortsätta träna! Det gör ingenting om det inte är den renaste tölten.. bara självaste det att vi har börjat att rida i det/grisepass har gjort under på bara ett par månader. Bjuder på ett par bilder. Den översta är på Faxi, och den nedersta är på Vatnadis. Vatnadis är det enda stoet i stallet. Hon är väldigt härlig på sitt sätt, men hon är en riktigt satmara mot Faxi som är väldigt ranglåg.
 
Fia

sv; Ja, jag jobbade där ca 4mån efter nian och sedan har jag varit på praktik från skolan i 5v förra sommaren. Men fler, och längre, perioder hoppas jag på att det kan bli, har ju dock hästar som sätter käppar i hjulen åt en, annars hade jag varit på Island just nu :) När o. hur länge var du?

Datum: 2012-12-04 Tid: 01:18:26
Hemsida: http://meistaraverk.blogg.se
Linda

Sv: Haha ja nu har vi haft -20 i flera dagar och jag tycker det är sååå skönt och mysigt, haha man är knäpp men det är väl så jag överlever antar jag ^^

Datum: 2012-12-05 Tid: 20:15:19
Hemsida: http://www.mittangsull.blogg.se
Elina

Vad härligt att du fick honom i höger galopp! :) Min valack har också svårt för höger galopp..

SV: Det är underbart att galoppera i snö! Man blir verkligen som ett barn på nytt.. ;-)

Datum: 2012-12-05 Tid: 20:30:22
Hemsida: http://icelandic.bloggplatsen.se
sandra

Sv: Tack, jo han är en söt fluffboll.
Din pålle är också riktigt fin :)

Datum: 2012-12-16 Tid: 21:24:04
Hemsida: http://ponnykonst.blogg.se
Sanna & Josefine♥

Super fin blogg! Bloglovin-byte? :)

Kraam Sanna & Josefine

Datum: 2013-01-02 Tid: 15:27:50
Hemsida: http://stallmuppisarna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:

Trackback