Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

En dag med världens finaste Faxi!

Datum: 2012-03-27 Tid: 22:00:00 Om mitt hästliv / 7 Kommentarer
Vädret här i nordvästra Skåne var helt enkelt super för en stalldag. Till stallet kom jag till på eftermiddagen, men vårsolen lös ändå på, och värmde rejält. Hästarna stod inne i lösdriften, och jag var nästan sugen på att stänga ut dom i hagen så att dom också skulle njuta av solen! Men det gjorde jag ju såklart inte.. Vill hästarna vara inne, så är det ju klart att dom får det. Faxi kom faktiskt fram till mig och hälsade - mysigt, eller hur?! Även om jag inte känner denna valack fullt ut så känns det som att det kommer att fungera mellan oss.

Jag hade inte speciellt bråttom i stallet, så jag tog det lugnt och borstade Faxi hur länge som helst.. och med alla borstar såklart! Denna vinterpälsen ska bort, och jag ska kämpa! Men trots att jag kämpade på i över en timme så är det precis som att det finns en "daglig dos" av päls som går att få bort. Väldigt irriterande, men jag vet att detta är något jag kommer att få kämpa med i månader framöver.. Och ja, jag är så himla avundsjuk på er som rakar era hästar! .. Men å andra sidan är vinterpälsen väldigt mysig på vintern. Eftersom jag var så länge i stallet så hann resten av stallgänget dyka upp efter hand. Eftersom att Emma hade planerat in longering så bestämde sig jag och Marita för att ta en ridtur tillsammans. Vi tog en väg som jag inte hade ridit förr, så nu har jag lärt mig en ny ridväg. Faxi kändes pigg och framåt, så som han brukar. Dock så bråkade vi lite när jag begärde att han skulle flytta sig för skänklen, och han protesterade genom att öka takten. Då gjorde jag en halvhalt och försökte lägga in honom i ett tredjedels spår, eftersom hästar inte kan grisepassa i skänkelvikning. Dock slutade det inte bra, och jag fick fundera på vad det egentligen var det jag begärde av Faxi. Jag begärde alltså att han skulle gå i stilren tölt, när han inte har musklerna till det, samtidigt som vi bara bråkar. Jag kom på mig själv att det inte var okej. Det slutade med att vi avbröt ridturen för att jag ville rida lite i volter, i åttor och se så att han lyssnade för skänklen - och då också förflyttade sig ifrån den. Detta gjorde vi två gånger under uteritten, och andra gången kändes det riktigt bra.

Men någonting jag verkligen måste tänka på är att ta en sak i taget när jag rider. Och framförallt att ha tålamod med utvecklingssteg. Jag vill så gärna, men allting kan inte gå på en vecka. Detta är någonting jag måste inse. Vi sja utvecklas tillsammans, men det får ta den tid det tar. Och vi ska ha roligt under tiden! Just nu så är mina grundläggande mål att:
  • Träna Faxi att lyssna för skänklen, och förflytta sig från den i bland annat skänkelvikning och framdelsvändning.
  • Träna och bygga upp en snyggare och bättre muskulatur för att kunna utveckla tölt och en snyggare gångartsteknik.
Trackback