Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

En ridtur i tjock dimma..

Datum: 2012-03-23 Tid: 22:45:49 Om mitt hästliv / 0 Kommentarer
Idag började min morgon tidigt, redan 07:30 var jag uppe (vilket faktiskt är tidigt för mig som ofta arbetar natt). Först så väntade ett arbetspass mellan 11:00-17:00 och därefter bar det av till stallet. Till synes var det fint väder, blå himmel och en härligt lysande sol! Men det varade inte länge.. Ju närmare vi kom hållplatsen där jag skulle av, desto tjockade verkade dimman bli. Väl på väg till stallet så mötte jag ägarinnan, då det var ett litet "krismöte" i stallet. I själva verket så handlade "krismötet" mest om hur utfodringen skulle ske.

Trots att klockan började bli rätt mycket så stod jag och borstade Faxi i nästan 30 minuter. Jag kan helt enkelt inte sluta mysa med den söta hästen! Han står stilla i stallgången utan att vara uppbunden och bara njuter. Då gör man ju samma sak själv, även om man sliter med vinterpälsen lite mer. Med en sorts ryckborste (som rycker/drar av vinterpäls), Magic Brush, rotborste och ryktsten kämpade jag för att slutligen tycka att jag var nöjd när man nästan hade kramp i armarna. Sedan var det bara på med reflexvästen, och sedan så blev det skritt på småvägarna i byn. Personligen så gillar jag inte att öka på asfaltsväg, så därav så blev det bara mysridning.

Dock så kommer asfaltvägen bli min bästa träningväg när tiden kommer för att töltträna Faxi. Han är nämligen en femgångare som inte töltat på det senaste året, utan istället grisepassat.. Dock så har han inte musklerna riktigt än för att börja begära tölt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:

Trackback