Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Mitt hästliv just nu & en mysritt!

Datum: 2012-03-22 Tid: 21:50:00 Om mitt hästliv / 1 Kommentarer
Det känns som det ständigt skett förändringar i mitt hästliv sedan Blida och Eírikur blev sålda. Men som det ser ut nu hoppas jag att det förblir, då det börjar bli påfrestande med förändringar. Just nu så rider jag i ett stall bara ett par kilometer från min by, och detta är perfekt! Jag känner att stallet måste finnas i närheten av mig, så att det är lätt att ta sig dit så jag slipper tröttna på grund av pendling.

Stall Björkhälla, som det heter drivs av tre personer som valde att ta tag i ett gammalt stall och rusta upp det pga tråkiga anledningar i före detta stallar. Stallet håller på att renoveras och rustas upp fortfarande, men för tillfället så finns det en jättefin lösdrift med plats för omkring 6-7 hästar. Det finns planer på att det skall byggas box, fölbom och även sadelkammare. Jag tror att det kommer att bli superfint! Vid intresse kan jag även göra en liten uppvisning av stallet.

Hästen jag rider heter Kolfaxi från Bergshill, och är en 13-årig femgångare. Han kallas givetvis för Faxi, och utav det jag lärt känna av honom så är han en arbetsvillig pigg häst som är väldigt go och fin av sig. Dessutom så har han en stor stjärn mitt i pannan som gör så att han ser ut som världens charmigaste häst! Jag hade faktiskt varit i kontakt med han och hans ägare tidigare, då jag för väldigt länge sedan red en annan häst i samma stall som dom. I själva verket så blev jag uppringd av hans ägare, som undrade om jag var intresserad av att rida och sköta om hennes häst, då hennes tid inte riktigt räckte till. Jag blev självklart nyfiken då jag fick höra att det inte var speciellt långt från mig, och någon vecka senare så var det dags för provridning. Och där blev jag såld.. Så nu så rider jag honom tre dagar i veckan ungefär. Det finns mycket att arbeta med, men det kommer bara bli roligt att utvecklas tillsammans.

Det har hänt mycket sedan jag började rida honom. Jag har varit med på veterinärbesök, träffat hovslagaren och börjat fundera på privatridning och eventuell ridskola till sommar och höst. Just nu så återstår det bara att ha tålamod, och framförallt - att ha roligt med Faxi! Att inte sätta alltför mycket press på oss..
Trackback