Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Inköp av nya rid- och stallkläder!

Datum: 2012-11-27 Tid: 08:00:00 Utrustning & dylikt / 3 Kommentarer
Ja, för en gångs skull valde jag att spendera pengar på mig själv - och denna gången till min outfit i stallet. Det var verkligen välbehövligt, då jag brukar gå i gamla jodphursridbyxor och någon äldre tröja. Men nu kan man äntligen själv se lite anständig ut i stallet. Den ihopalagda summan jag gav för allt vill jag egentligen inte nämna, då det landade på en ganska saftig summa allt som allt. Men men, om man köper nya rid- och stallkläder till sig själv var 7:e år så gör det nog inte så mycket.

De två översta jackorna är 66 North, de är väldigt bekväma och har en otroligt snygg passform! Något jag gillar med just mina två jackor är framförallt det naturfärgade i dem. Jackor som går att använda även till vardags. Ytterjackan är från Mountain Horse, och jag har inte fått hem den ännu. Mössan är från Kingland, och det är ett av de bästa köpen jag har gjort. En otroligt snygg mössa, och även hästen uppskattar att tugga på den.. Det gör dock inte jag, kan jag tillägga. Ridbyxorna är från Topreiter, och även dem har en otroligt fin passform.

Dagens ridning, 19/11

Datum: 2012-11-24 Tid: 12:50:00 Dagens ridning / 0 Kommentarer
Det är ofta vädret som ger mig motivation. Och så var det även idag. Solen lös och himlen var klarblå, det fanns inte ett endaste moln i sikte. Så därför tog det inte lång tid förrän jag var på väg till stallet. Och väl där så märkte man att Faxi också var på bra humör. I stallgången var han ovanligt pigg och vaken. Vi brukar inte binda upp honom, då han vet sin plats och stannar där. Så var inte riktigt fallet idag. Det var rätt roligt att se hur han spände upp sig och såg någonting som jag inte såg. Efter att han helt enkelt tagit initiativet att gå ut så fick jag hindra honom, och då band jag faktiskt upp honom. Men jag lät inte händelsen förstöra dagen.
 
Jag valde att vi skulle rida Gladeborgsrundan, fast bara på gräset och inte ut mot asfalt. Allt som allt så kändes det väldigt bra. Faxi var pigg, glad och väldigt lyhörd. Det märks att havren ger honom mer energi, vilket han behöver vid ridning. Eftersom vi ska rida honom framåt och lösa problem i farten så är det bra om han självmant går fram. Det är något man märkt att vi börjat kräva av honom. Därför så känns det bra när man några dagar senare rider honom och känner att man inte behöver hänga på gasen, utan det går självmant. Lite typisk islandshästridning känner jag. Det är så det skall kännas när man rider en gångartshäst. Fram, energi!
 
Tölten börjar också ta form. Vi brukar kalla det passvänlig tölt, eftersom det är lite grisepass i det. Men ju mer vi rider i det, desto bättre blir det. Jag rider ofta i så mycket olika underlag som möjligt (tyvärr har vi inte så mycket att välja mellan) men något jag föredrar är gräs och högre gräs. Då får Faxi helt enkelt fokusera lite mer vart han sätter hovarna, och då blir det ofta ett annat sväv i hans rörelsemoment. Allt som allt var det en trevlig ridtur!

En kort update!

Datum: 2012-11-20 Tid: 17:15:00 Om mitt hästliv / 0 Kommentarer
Jaha, vad tiden går snabbt. Och framför allt, vad tiden inte räcker till! Det är mycket som skall göras och hinnas med, och nu när det mörknar ute redan vid 16:30-tiden så känner man jag hur jag ibland inte orkar. Så har det varit nu i över en vecka. Så jag måste hitta motivation, för allt. Faktiskt. Men senare ikväll, eller eventuellt imorgon så kommer det ett inlägg om gårdagens ridpass! Tills vidare så får ni en bild på världens snyggaste Faxi.
 

Uvex eller Casco?

Datum: 2012-11-08 Tid: 06:30:00 Utrustning & dylikt / 6 Kommentarer
Jag känner att det är dags att göra ett inköp av en ny ridhjälm. Min nuvarande är bara en lånad, då jag inte får tag i min gamla som ligger kvar hos Eyras ägare. Så, det är verkligen dags! Min ridhjälm skall ju trots allt passa mig, och vara anpassad för mig. Min nuvarande lånade är något för stor och passar mig inte alls i smaken egentligen. Så nu är det dags att köpa en ny. Givetvis så vill jag ha en ridhjälmsmodell som ser lite sportigare ut, och av mer "Islandshäst-tänk". Jag funderar på antingen Uvex eller Casco.
 
Vad tycker ni? Personligen funderar jag över denn högst upp till vänster. Men det var också dyrast. Samtidigt så får man ju tänka på att det är en ganska billig försäkring i fall om någon skulle hända. Det hade varit roligt att höra vilken ni tycker är snyggast, och vilket märke ni hade valt.
 

Sommarbus med stallvänner!

Datum: 2012-11-07 Tid: 21:25:00 Om mitt hästliv / 0 Kommentarer
Den 11 juni så var den verkligen sommar! Värmen kom allt närmare och all päls från våra annars så lurviga Islandshästar avtog allt mer, och blev rill en glansig sommarpäls. Just denna dagen så red jag ut med en de yngre tjejerna i stallet, Emma och hennes häst Fákur. I det området där vi har hästarna så finns det väldigt dåligt om ridvägar. Men det finns en liten skog som vi ibland rider till. Det gjorde vi idag!
 
Det blev massor klättring, och det märks att hästarna tyckte att det var minst lika roligt för dem som för oss att ha lite sommarbus. Vi hoppade öven en minimal stock, galopperade upp för en backe och ned för den och gjorde en liten terrängbana på platån vi var på. Det var super! Jag saknar verkligen sommaren. Men, jag är också en av dem som faktiskt tycker att det är mysigt att vara påpälsad med mycket kläder när snön lägger sig. För att göra det hela roligare, så ska jag lägga ut min första video på denna dagen.
 
På videon så ser ni mig och Kolfaxi från Bergshill. Han ser verkligen smal ut, men dock så är han en väldigt stor Islandshäst av den finare modellen med längre ben. Det har verkligen hänt mycket med honom sedan dess, men det är ju alltid roligt att visa! Så, hoppas på trevlig respons.

Dagens ridning!

Datum: 2012-11-05 Tid: 13:50:00 Dagens ridning / 5 Kommentarer
Idag så var jag i stallet på förmiddagen, vilket kändes skönt att slippa känslan av stress inför mörkret. När jag kommer in till stallet så står alla hästarna inne, utom Faxi. Han står vid dörröppningen, och får helt enkelt inte komma in för de andra hästarna. Det är framförallt Vattnadís som är problemet mot honom i stallet. Jag tycker det är så jobbigt att se honom frysas ut och inte kunna stå inne när det är så dåligt väder som idag. Men tyvärr så kan jag inte stå och vakta honom varje dag, och inte heller kan jag säga till honom att han måste tuffa till sig. Det är ju trots allt en del av hans personlighet. Även om jag hoppas att han ska bli lite tuffare och inte låta andra köra över honom.
 
Eftersom hans sadelgjord och schabrak var hos hans ägare för rengöring så blev det en barbackaritt idag. Jag valde att använda gummibettet, eftersom jag kände att jag ville kunna samla honom lite. Trots att det var blött och det småregnade så valde jag att rida Gladeborgsrundan. Denna rundan är en av de få rundor som har gräs och äng att rida på. Dock så innehåller den också mycket asfalt, om man inte väljer att vika av vid rundan för att sedan rida samma väg hem som man kom i från. Jag valde att rida på gräs. Det kändes väldigt bra att verkligen känna hur Faxi fokuserade sig på sina steg för att vara på säkra sidan, och för att inte halka vid mindre marknivås ändringar.
 
Jag fokuserade framförallt på att vi båda skulle vara lyhörda för varandra, och för att vi skulle ha roligt. Och tro mig, jag har roligt när jag rider! Ibland så skrattar jag, och ibland så ropar jag till Faxi: "Ja, kom igen då killen!" och så vidare. Det blev mycket tölt och även en hel del galopp. Man märkte stor skillnad på tölten när jag red på asfalt och sedan på gräs. Det kändes som han fick fokusera och ta i lite mer i gräset på grund av terrängen - vilket resulterade i att hans steg blev kraftfullare och renare. Eftersom han verkade vara så glad och pigg, och även lyhörd så växlade jag över till galopp ett par gånger med minimala hjälper. Det var ett superpass - trots vädret.

Höst, mörker & vintertid.

Datum: 2012-11-05 Tid: 07:30:00 Om mitt hästliv / 0 Kommentarer
Ja, hösten är verkligen är. Och det lär inte dröja länge innan vintern visar sina spår. Vi går återigen på vintertid, och det mörknar ute redan vid 17:00-tiden. Det är alldeles för tidigt. Men vi lär vänja oss, eftersom vi har flera månader med detta framför oss. Veckan som gick så valde jag att lägga häst åt sidan, och fokusera helt på mitt arbete. Men nu är den en ny vecka, och jag har mycket att ta igen. Jag bjuder på ett par bilder på Faxi, min medryttarhäst. Bilderna är från slutet av augusti, som numera känns som en avlägsen månad. Nu har han fått betydligt tjockare päls inför vintermånaderna.