Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Dagens ridning, 19/11

Datum: 2012-11-24 Tid: 12:50:00 Dagens ridning / 0 Kommentarer
Det är ofta vädret som ger mig motivation. Och så var det även idag. Solen lös och himlen var klarblå, det fanns inte ett endaste moln i sikte. Så därför tog det inte lång tid förrän jag var på väg till stallet. Och väl där så märkte man att Faxi också var på bra humör. I stallgången var han ovanligt pigg och vaken. Vi brukar inte binda upp honom, då han vet sin plats och stannar där. Så var inte riktigt fallet idag. Det var rätt roligt att se hur han spände upp sig och såg någonting som jag inte såg. Efter att han helt enkelt tagit initiativet att gå ut så fick jag hindra honom, och då band jag faktiskt upp honom. Men jag lät inte händelsen förstöra dagen.
 
Jag valde att vi skulle rida Gladeborgsrundan, fast bara på gräset och inte ut mot asfalt. Allt som allt så kändes det väldigt bra. Faxi var pigg, glad och väldigt lyhörd. Det märks att havren ger honom mer energi, vilket han behöver vid ridning. Eftersom vi ska rida honom framåt och lösa problem i farten så är det bra om han självmant går fram. Det är något man märkt att vi börjat kräva av honom. Därför så känns det bra när man några dagar senare rider honom och känner att man inte behöver hänga på gasen, utan det går självmant. Lite typisk islandshästridning känner jag. Det är så det skall kännas när man rider en gångartshäst. Fram, energi!
 
Tölten börjar också ta form. Vi brukar kalla det passvänlig tölt, eftersom det är lite grisepass i det. Men ju mer vi rider i det, desto bättre blir det. Jag rider ofta i så mycket olika underlag som möjligt (tyvärr har vi inte så mycket att välja mellan) men något jag föredrar är gräs och högre gräs. Då får Faxi helt enkelt fokusera lite mer vart han sätter hovarna, och då blir det ofta ett annat sväv i hans rörelsemoment. Allt som allt var det en trevlig ridtur!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:

Trackback