Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Dagens ridning!

Datum: 2012-11-05 Tid: 13:50:00 Dagens ridning / 5 Kommentarer
Idag så var jag i stallet på förmiddagen, vilket kändes skönt att slippa känslan av stress inför mörkret. När jag kommer in till stallet så står alla hästarna inne, utom Faxi. Han står vid dörröppningen, och får helt enkelt inte komma in för de andra hästarna. Det är framförallt Vattnadís som är problemet mot honom i stallet. Jag tycker det är så jobbigt att se honom frysas ut och inte kunna stå inne när det är så dåligt väder som idag. Men tyvärr så kan jag inte stå och vakta honom varje dag, och inte heller kan jag säga till honom att han måste tuffa till sig. Det är ju trots allt en del av hans personlighet. Även om jag hoppas att han ska bli lite tuffare och inte låta andra köra över honom.
 
Eftersom hans sadelgjord och schabrak var hos hans ägare för rengöring så blev det en barbackaritt idag. Jag valde att använda gummibettet, eftersom jag kände att jag ville kunna samla honom lite. Trots att det var blött och det småregnade så valde jag att rida Gladeborgsrundan. Denna rundan är en av de få rundor som har gräs och äng att rida på. Dock så innehåller den också mycket asfalt, om man inte väljer att vika av vid rundan för att sedan rida samma väg hem som man kom i från. Jag valde att rida på gräs. Det kändes väldigt bra att verkligen känna hur Faxi fokuserade sig på sina steg för att vara på säkra sidan, och för att inte halka vid mindre marknivås ändringar.
 
Jag fokuserade framförallt på att vi båda skulle vara lyhörda för varandra, och för att vi skulle ha roligt. Och tro mig, jag har roligt när jag rider! Ibland så skrattar jag, och ibland så ropar jag till Faxi: "Ja, kom igen då killen!" och så vidare. Det blev mycket tölt och även en hel del galopp. Man märkte stor skillnad på tölten när jag red på asfalt och sedan på gräs. Det kändes som han fick fokusera och ta i lite mer i gräset på grund av terrängen - vilket resulterade i att hans steg blev kraftfullare och renare. Eftersom han verkade vara så glad och pigg, och även lyhörd så växlade jag över till galopp ett par gånger med minimala hjälper. Det var ett superpass - trots vädret.
Rebecca

Svar på kommentar:
Det får jultomten svara på ;) haha!! är du sugen att köpa?

Okej!:) är hon bra? Jag rider regelbundet för Jacqueline Wahlström, har testat och ska testa några fler. Tycker det är bra att variera tänket lite :))

Datum: 2012-11-05 Tid: 13:58:32
Hemsida: http://Rebeccamj.bloggplatsen.se
Frida

Låter som en riktigt härlig tur :)

Svar: Tack, det är nog en standarnpose för Guffi :)

Datum: 2012-11-05 Tid: 14:21:09
Hemsida: http://guffiframidfelli.blogg.se
Sofie

Vad kul att du hitta min blogg :) men du får gärna fortsätta följa mig på den nya istället :)

Datum: 2012-11-05 Tid: 15:36:29
Hemsida: http://www.isbitarna.se
Rebecca

Svar på kommentar:
Jag älskar marinblått så det är perfekt för mig;)

Jag har ridit för Jacqueline i typ 5 år nu och fortsätter med det för jag tycker hon är bra. Varierar med andra då och då för att ta in det jag tycker känns bra för mig och min häst:) jämför inte på något vis! Alla sätt är bra förutom dom dåliga!

Datum: 2012-11-05 Tid: 18:43:00
Hemsida: http://rebeccamj.bloggplatsen.se
Emma

Gud vad härligt det låter! Vad är inte bättre än en fartfylld uteritt i terrängen?! :D

Datum: 2012-11-05 Tid: 22:32:29
Hemsida: http://starttillmal.bloggo.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:

Trackback