Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Bettlöst som gäller!

Datum: 2012-10-27 Tid: 19:15:00 Om mitt hästliv / 3 Kommentarer
Den 13 september så åkte Marika och Marita in till Helsingborgs Djursjukhus för att göra ett besök hos en hästtandläkare som vi blev rekommenderade av vår ridinstruktör. Det visade sig att att att hans tänder led av betselöverslitning, vilket innebär att man använder felaktigt anpassat eller placerat bett. I vårt fall så var det dålig placering på grund av en för stor storlek av bettet. Det var också problem med en av hans tänder, men detta skulle reperera sig själv om han bara under 3 månader går bettlöst.
 
Så nu är det självfallet bettlöst som gäller. Vi får se hur detta kommer att gå, men det skall självklart bli spännande. Fokus på ridning nu framöver i 3 månader blir alltså mestadels att få fokus på tempo och frambjudning i ridningen. Att böja och ställa utan onödiga krav som kan ge tryck på nosryggen, och att få en trevlig häst med bättre kondition och hälsa. Vi hoppas även att ridningen kommer att vara muskelbyggande för honom.
Clara

Åh så fina hästar i headern! hur gamla är dom sötnosarna? :)

Sv: åh tack snälla :) ♥ haha det håller vi tummarna för! Just nu är det så körigt för både mig och sara, så våra uppdateringar är för tillfället lite småtråkiga. Jag är på väg att flytta uppåt landet för att jobba med hästar och hennes hästar har inte satts igång då de haft vila sen de kom från island! Hoppas vi ser dig mer hos oss i framtiden! :D

Datum: 2012-10-28 Tid: 21:07:02
Hemsida: http://tvistirni.webblogg.se/
Jessica

SV; Åh, tacakar!

Datum: 2012-10-28 Tid: 22:49:27
Hemsida: http://islandsekipagen.blogg.se
Jessica

tackar*

Datum: 2012-10-28 Tid: 22:49:40
Hemsida: http://islandsekipagen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:

Trackback