Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

När drömmen slår in!

Datum: 2013-08-31 Tid: 09:00:00 Om mitt hästliv / 3 Kommentarer
Det är en ofattbar lycka, den dagen då man hämtar sin egen häst. Det är alltså sant, det som man gjort veckorna innan.. alla samtal, när vi besökte hästen, alla funderingar. Innan vi hämtade henne kändes det det inte riktigt som att det var sant. Men det var det. Det var en dröm som jag haft sedan barnsben, och nu har den slagit in. Just nu så tror jag att det inte finna många som är lyckligare än mig. Vi kommer att ha så otroligt roligt i framtiden, imorgon och dagen efter det. Med många medgångar, och samtidigt motgångar. Med denna drömmen som gått i uppfyllelse, är tänker jag njuta i den, och förhoppningsvis hitta nya!
 
För er som drömmer om en egen häst, sluta aldrig drömma. En dag så kanske det slår in!
 
 
Detta är min häst, Villimey från Östra Greda! Det känns otroligt att kunna säga så.
 

När det börjar falla på plats ..

Datum: 2013-08-30 Tid: 10:11:00 Om mitt hästliv / 0 Kommentarer
Jag har faktiskt en fundering. Och det är: "Varför börjar allt falla på plats när det finns ett slut i närheten?". Med detta så syftar jag ju framförallt på min träning tillsammans med min foderhäst, Faxi. Jag har ridit och tränat honom i flera månader, och det är nu som det börjar kännas som att det mesta börjar falla på plats. Han har fått en annan energi, en bättre tölt som är mer takren, och blivit rätt så fin även om det fortfarande fattas lite muskulation. Precis nu, börjar allt falla på plats. När jag tagit det stora beslutet, för att uppfylla min dröm, och köpt en egen häst. Och med det beslutet valt att ta ett mindre ansvar för min foderhäst, Faxi.
 
Det som är så otroligt skönt att veta är att detta inte är slutet. Jag kommer fortfarande att träna honom ett par månader till, och  bara för skojs skull ställa upp i ett par tävlingar till höst. Men det känns ändå som att det är helt fel tidpunkt släppa honom. Det är ju nu det börjar hända saker. Och jag hoppar verkligen att han får den rättvisa ridning och träning han behöver i framtiden.
 
 
Ren takt i TÖLT, även om vi visar tråkig form. Jag måste verkligen fokusera på min sits hädanefter. Har händerna något högt upp. Jag tycker nästan att man ser på min sits hur man får sitta till och spänna magen för att man skall sitta korrekt och stilla. Vi rider i ganska högt tempo under den sträckan. Vad tycker ni?
 

Från ohanterad vildhäst ..

Datum: 2013-08-29 Tid: 09:53:00 Om mitt hästliv / 1 Kommentarer
När vi hämtade min häst för snart 3 veckor sedan, så var hon i princip helt ohanterad. Hennes liv hade bestått av lösdriftsbete på Östra Greda på Öland, tillsammans med många andra Islandshästar i blandad ålder. Under vinterhalvåret hämtades hästarna hem till Larsgården i Småland, där hästarna stod i lösdrift med möjlighet till ligghall. Den enda formen av hantering var verkning av hovarna som utfördes, när hästarna stod lösa.
 
Så när vi tog hem min häst, Villimey från Östra Greda, så förstod vi att vi hade mycket att göra med hanteringsarbetet, och att få ett förtroende från henne. Det har varit ett arbete i sig, och jag har spenderat timmar i stallet varje dag från och med den dagen hon anlände. Visst har det varit timmar av total glädje och lycka, men också av många tankar och funderingar. Nu, knappt 3 veckor senare, har det hänt otroligt mycket!

 
Villimey, från ohanterad vildhäst - till min absoluta drömhäst!

Ihopsläpptet med min häst.

Datum: 2013-08-24 Tid: 12:00:00 Om mitt hästliv / 3 Kommentarer
 
Vill ni se fler bilder på ihopsläppet?
 

Nu så töltar vi, äntligen!

Datum: 2013-08-23 Tid: 09:11:00 Om mitt hästliv / 1 Kommentarer
För er som varit med ett tag så vet ni kanske att jag kämpat otroligt mycket, och otroligt länge, med tölten på min foderhäst Faxi. Problemet har varit att ridningen på honom troligen har varit väldigt kravlös under ett flertal år, vilket har lett till att hans gångarter försämrats. Det var framförallt tölten som blev sämre, och när jag började rida honom för 6 månader sedan så kunde det inte kallas tölt, utan var snarare grisepass.
 
Nu glädjer det mig att säga att han äntligen börjat hitta tölten! Detta är ju en ultimal glädje för min del, som arbetat för detta mer eller mindre i cirka 6 månader. Förstår ni då hur mycket arbete som krävts, och hur kravlös ridningen varit på honom innan jag tog mig an honom då? Nu när jag tänker igenom det så har det varit en lång process, och många gånger har man känt sig förkrossad.. som om det inte händer något. Men nu, nu händer det något! Hoppas ni förstår min lycka. Jag är så otroligt glad. För er som undrar vad som kommer att hända med min foderhäst Faxi nu i fortsättningen, när jag har köpt egen häst, så kan jag säga att jag kommer att fortsätta att hjälpa till så mycket jag kan i mån av tid och lust. Men givetvis så har hans ägarinna en plan för honom, vilket lyder att för tillfället så är det jag och en stalltjej som ridit honom regelbundet en gång i veckan som delar på honom i förutsättning att hon engagerar sig i honom och för islandshästridning. Jag kommer att ställa upp i ett par tävlingar till med honom, för att få ett ordentligt avslut för arbetet jag faktiskt gjort på honom. Det roliga är att han inte kommer att försvinna, utan han kommer att finnas kvar, ilket glädjer mig.
 
 
Det är TÖLT, inga taktproblem där inte. Visst kan det förbättras, men det är i alla fall tölt.
 

Min alldeles egna häst!

Datum: 2013-08-20 Tid: 08:20:00 Om mitt hästliv / 3 Kommentarer
Ni läste det. En dröm har alltså gått i uppfyllelse, något som jag önskat sedan första gången jag satt på en ponny, för mer än 15 år sedan. Jag kan inte beskriva denna känslan i ord, och det hela känns faktiskt ganska overkligt. Vi hämtade hem min häst lördagen den 10:e augusti, från Larsgården, i Småland. Den 27:e juli så åkte vi till Östra Greda på Öland, där hon först stod, för att titta på stoet som jag var intresserad av. Jag kan ju säga att något kändes rätt, eftersom det blev hon som vi några veckor sedan hämtade!
 
"Knappt medelstor (gissningsvis ca 137 cm) fuxsto med vita tecken. E. Sibelius von Eichenhof u. sto bed 7.95 med SM-meriter i Femgång och Tölt. Sto med trevlig exteriör, skulle möjligen önskas något mer lång linjerad. Bra underrede och höjd på henen, välansatt hals som kunde vara något längre men bärs mycket trevligt, kraftfullt kors och välmusklad rygg. Rör sig med synnerligen elastiska, kraftfulla och utrycksfulla gångarter, stor och hög aktion i samtliga gångarter. Väljer traven men visat en hel del tölt. Ej inriden ännu. Känslig, lyhörd och nyfiken personlighet. Önskar hitta en ambitiös ryttare som är intresserad av att tillvarata hennes talang."
 
Det var beskrivelsen av Villimey från Östra Greda i annonsen. Så, vad tycker ni om mitt hästköp? Personligen så kan jag ju beskriva mig själv som världens lyckligaste person! Ren hästlycka.
 
 

Nu händer det en hel del!

Datum: 2013-08-15 Tid: 11:03:20 Allmänt / 1 Kommentarer
Återigen så blev det ett mellanrum mellan uppdateringarna, men då kan jag säga att det har varit på grund av att det har hänt en hel del angående mitt hästliv. Jag planerar att komma tillbaka lite mer här, så som jag nyligen påbörjade. Nu har jag nämligen mycket nytt att skriva om.. det stora hela kommer att handla om min stora nyhet, men jag kommer också fortsätta att uppdatera t.ex hur det gick på den senaste tävlingen, och andra hästrelaterade ämnen som jag finner intressanta! Det jag kan berätta precis nu är att min dröm har gått i uppfyllelse, och kanske kan ni gissa vad jag talar om, och vad som hänt?
 
Jag kommer givetvis snart att avslöja vad som hänt, men gissa ni på ni som är nyfikna.