Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Igångsättninsplanen

Datum: 2013-01-07 Tid: 08:00:00 Om mitt hästliv / 3 Kommentarer
Den 21:e januari så kommer hovslagaren, och då får Kolfaxi och de andra hästarna på sig skor efter en månads vila. Jag är glad över att han står på lösdrift, då har han under vilan haft tillgång till att förflytta sig både ute och inne. Så han har inte varit helt stillastående. Det jag fram för allt hoppas på är en piggare och mer motiverad häst, som kommer att vara glad för att komma igång igen. Därför så har jag redan nu börjat fundera på hur igångsättningen skall gå till. Jag har kollat runt lite efter tips på igångsättningar, och inspiration. Men det var inte mycket som skillde sig från det jag brukar göra. Men jag mottarger gärna fler tips och ideer!
 
Så här såg det ut innan viloperioden: Hästen var i väldigt bra kondition, men dock ej välmusklad. Gick i tempofulla pass, med mycket aktion. Mindre tid spenderades på dressyrträning, utan mer på fart under de senaste månaderna. Ridning skedde cirka 4-5 gånger i veckan, och då ofta under en tid på 40 minuter.
 
Så här kommer ingångsättningen att ske: Cirka en vecka i skritt, 15-25 minuters pass utan krav. I den tiden så ingår även klättring i branta backar, upp och ned. Vissa dagar blir det eventuellt två pass, samma tid. Någon dag så kommer det att bli longering, eller promenad. Sedan så kommer jag successivt att lägga till lite krav, öka farten, länga tiden. Jag räknar med att det kommer att ha gått 4 veckor innan jag kommer att ställa samma krav som jag gjorde innan vilan. Prioritering och fokus under igångsättningen kommer att vara: att försöka bibehålla en mjuk och pigg häst.
 
Tuuli Elmgren

Var gärna med i veckans blogg (om du inte redan är med - har ingen koll) - superlätt att vara med!

http://londonryttaren.se/2013/january/veckans-blogg.html

Datum: 2013-01-09 Tid: 16:51:18
Hemsida: http://tuulielmgren.blogg.se/
Felicia Andreasson

Härlig blogg du har! :D
lust och göra ett bloglovin? :)

Datum: 2013-01-20 Tid: 18:47:44
Hemsida: http://feliciafoto.blogg.se/
Tanja

Tävlade på gneistis istölt där på bilden:)

Datum: 2013-06-14 Tid: 17:20:15
Hemsida: http://fillstastallet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:

Trackback