Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Gandurs 1-års Jubileum.

Datum: 2013-07-15 Tid: 08:30:00 Tävlingserfarenhet / 2 Kommentarer
Den 8:e juni var det Gandurs 1-års Jubileum, och givetvis så hade jag anmält mig och Faxi till V5 Ungdom, och stallchefen hade anmält sig och sin häst till både V5 och T8. Så även om någon av oss kanske inte är i bästa tävlingsform eller har de bästa förutsättningarna, så var vi förväntansfulla på hur det skulle gå för oss. Det var otroligt många anmälningar, så det var mycket med hästfolk, ryttare och fina hästar! Dessutom så hade vi en väldigt fin juni dag, så det var som gjort för tävling.
 
Efter hur det gick på vår första start i V5 i höger varv, då vi missade galoppen, så hade jag valt den säkra vägen och anmält mig i vänster varv. Det är den galopp Faxi går upp i självmant, så jag visste om att det inte skulle bli några hinder med det. Det jag däremot visste var att tölten inte utvecklats alls sedan den första starten. På framridningen så kändes det helt OK, och nervositeten kom inte förrän vi skulle in på ovalbanan. Jag vet ju om att Faxi är lite blyg, speciellt om han måste gå först - och dessutom mot publiken! Men med lite draghjälp (tack och lov) så kom vi in på banan. Tölten kändes OK ett par steg ibland, men jag red på bara, vilket resulterade i rollningar. Jag försökte nämligen få ihop honom, vilket han inte alls ville i tölten. I de andra gångarterna är jag nöjd med. När det kommer till trav så vill inte jag störa honom, eftersom han lätt får taktproblem och blir passtaktig, så han blir rätt lång i formen. Men trots det fick vi rätt så bra poäng! I skritten så fick jag honom inte riktigt lugn på det sättet som jag önskade, och han var lite överilad. Galoppen var rätt, även om han även där blev rätt lång i formen.
 
Poängmässigt så är det mitt bästa resultat hittills! Vi fick 4,33 poäng, och med det resultaten så hamnade vi på delad 14:e placering av sammanlagt 21 ekipage. Det var jag faktiskt väldigt nöjd med. Jag tyckte att jag fick rätt så jämna poäng från samtliga domare. Jag vet ju vad jag har att arbeta med i tölten, och vi kämpar på! Mitt mål just nu är att vi skall få 3,5 i tölt från samtliga tre domare nästa gång.
 
Sammanställning av poäng
Tölt  3,5 - 3,5 - 2,5
Trav  5,0 - 4,5 - 4,5
Skritt  4,5 - 5,0 - 4,5
Galopp
 5,0 - 5,0 - 4,5
   
Något som verkligen var höjdpunkten med dagen var när en kvinna kom fram till mig precis efter jag avslutat min uppvisning, och berättade att hon tyckte att det var så roligt att se en ryttare som utstrålade glädje. Det var väldigt mysigt att höra. Jag vet om att jag kan se rätt så glad ut när jag rider, framförallt på tävling - då jag verkligen trivs i miljön!
 
Första gången jag red V5 så såg ridningen lugn och harmonisk ut, och min sists och ridning var bra. Jag är absolut inte nöjd med min ridningen denna gången! Jag förstår faktiskt inte vad jag sysslar med.. men jag är glad över att jag har blivit filmad. Det ger en verkligen en tankeställare! Jag har aldrig någonsin ridit med mina händer så högt upp tidigare, och samtidigt på så långa tyglar. Nej, där var det nog jag som var lite ofokuserad. Varsågod och njut av filmen, men kan säga att jag skäms under hela töltridningen.
 
Bettinas islandshäst

Kul och nyttigt med film! Och oj så duktiga ni är. Jag och min nyköpta isis har långt till tävling och en schysst tölt. :-)

Datum: 2013-07-15 Tid: 17:20:29
Hemsida: http://bettinasislandshast.blogspot.se/
Karin

Naw vad söta islänningar!
Besök gärna min blogg om livet som ung unghästägare, till en islandshäst! :-D

Datum: 2013-07-19 Tid: 20:32:19
Hemsida: http://isisowner.weride.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:

Trackback