Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Min första start i V5 med Faxi.

Datum: 2013-07-08 Tid: 08:15:00 Tävlingserfarenhet / 0 Kommentarer
Ja, det var ju trots allt inte så länge sedan vi startade i vår första V5, på Gandurs Vårkval den 21:e april. Som jag nämnt i tidigare inlägg om mina tävlingserfarenheter så var vi då, precis som nu, absolut inte i världens bästa täåvlingsform! Det var, och är fortfarande, mycket som inte sitter på plats. Men detta arbetar vi ju dagligen med, varierat med att ha roligt samtidigt i träningen.
 
Jag minns i alla fall att det var då jag faktiskt blev nervös, så att det kändes jobbigt på framridningsbanan. Väl på framridningen så gick det helt OK. Det var väldigt passtaktig tölt, och galoppfattningarna satt inte som de skulle. Men annars så kändes det OK. Hur det nu kunde göra det, haha.. Herregud! Jag minns att vi hade valt höger varv. Det är i det varvet det är svårt att få Faxi in i rätt galopp, men när vi väl får in den, då känns den grym! Jag kan ju säga att det var ett rätt dåligt beslut, då vi inte satte galoppen alls - överhuvudtaget. Poängmässigt så fick jag 3.0 av två domare, samt 2.6 av en domare. Jag vet! Skamsliga poäng.. men som sagt så var det första gången och vi missade galoppen. Så där försvann en hel del poäng. Det gav oss sammanlagt 2,87 i poäng, och vi kom givetvis sist i den klassen. Men efter så var jag rätt nöjd ändå, och jag var fortfarande sugen på att tävla! Även om jag i fortsättningen väljer den enkla och fega vägen, och har valt vänster varv.
 
 
Ja, det ser ju inte helt bra ut. Men jag är faktiskt nöjd, trots mina hemska resultat den dagen. Jag tycker att min ridning ser rätt så bra ut, även om det ser helroligt ut när jag "ser efter" om det är fel galopp, haha! Herregud, vad det ser roligt ut. Och ja, tölten får ni säga vad ni vill om. Vi kämpar på iallafall.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:

Trackback