Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Snart dags för sommarkeppni.

Datum: 2013-07-10 Tid: 08:20:00 Tävlingserfarenhet / 0 Kommentarer
Då är det snart dags för sommarkeppni på Hesthaga Gård & Ridskola, redan nu på lördag faktiskt. Självklart ser jag fram emot det väldigt mycket, och hoppas på bra stämning och fint väder. Jag har ju tidigare nämnt några av mina och Faxis många brister och taktproblem som vi städnigt arbetar med och på, och kan ju då säga att jag även denna gången inte har några större prestationsförväntningar på oss. Vi gör det enbart för oss själva, för att ha roligt, och för själva upplevelsen och erfarenheten!
 
Efter vår första tävlingsdebut på vinterkeppni, så kom jag fram till att jag den gången gjorde ritten väldigt oplanerad och bara tog det som det kom. Nu på lördag så tänker jag i alla fall försöka vara mer struktuerad med en liten plan som jag tänker följa litegrann om inget annat. Jag har bestämt att jag troligen utesluter visning av tölt helt, eftersom det är hans sämsta gångart - och jag vet om det. Men jag får ändå se, känns han tillräckligt taggad väl på ovalbanan på lördag så kanske jag lägger in en sträcka tölt. Vi har trots allt problem med ren takt i tölt, men det är ändå kul att försöka visa upp tölt. Jag tänkte fokusera på trav, och därefter på galopp. Båda de gångarterna är OK. Traven är ren, kanske något tråkig med ett svagt sväv. I galoppen kan han lätt bli passtaktig samt att bakbenen lätt blir springiga, men jag vet hur jag ska få honom ur den takten om det skulle hända.
 
Vi tänker ha roligt! Och med erfarenhet från vinterkeppnin vet jag om att han tycker att det är super roligt med flera hästar på banan samtidigt. Det är en härlig upplevelse att känna glädje från sin häst. Bilderna nedan är från vår tävlingsdebut i V5 i våras, den gången vi hamnade i fel galopp.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:

Trackback