Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Tävlingsdebut, vinterkeppni!

Datum: 2013-07-05 Tid: 07:15:00 Tävlingserfarenhet / 4 Kommentarer
Första gången jag skulle tävla på islandshäst var på Vinterkeppni i Perstorp den 16/3, i år. Det var lite blandade känslor inför tävlingsdagen, eftersom det var första gången. Tankarna for omkring, kors som tvärs: "Hur skulle hästen reagera?", "Hur skulle jag reagera?", "Hur fungerar det?", "Vad skall jag vänta mig?". Haha, ja herregud! Jag minns att två dagar innan tävlingsdagen var jag så nervös att jag knappt kunde stå på mina ben. Dagen innan var det liksom nedsmält, och när det väl var dags så var det inga problem alls. Inga fjärilar i magen, och ingen oro.
 
Eftersom tävlingen var i mars, och hästarna precis hade blivit igångsatta efter sin vintervila i början av februari, så hade jag absolut inga stora förhoppningar på att det skulle gå bra och att vi skulle komma vidare i tävlingen. Jag ställde mestadels upp för upplevelsen, och för att känna på känslan. Och kanske lite för grupptrycket i stallet, haha. Men det var helt rätt i att vi ställde upp. Det gav så mycket mersmak! Väl på plats var Faxi hur fin som helst, lugn men absolut pigg och lyhörd över situationen. Personligen så älskade omgivningen, och verkligen njöt! Fullt med hästfolk, ryttare på fina hästar - och en allmänt bra stämning i perfekt marsväder.
 
Under uppvärmningen så var jag väl kanske inte helt fokuserad på ridningen, och det var inte Faxi heller. Båda verkade mest vara förundrande av allting, och höll gärna ögonen på alla andra. När vi red in till det lilla ridhuset innan man skulle rida in i det stora ridhuset så var det ett 25-tal hästar och ryttare som skrittade på den lilla platsen. Helskoj, stämningen var på topp och alla hade koll på sin häst. När det väl var vår tur att rida in i det stora ridhuset tackar jag verkligen för att några andra hade ridit in först. Faxi blev stel av blyghet, men tog sig sakta ut till publiken! Haha, vilken känsla. Jag hade verkligen inte gjort upp en plan inför tävlingen, om vilka gångarter som skulle visas, och i vilken turordningen. Så det blev helt enkelt lite blandat. Men han får en väldigt bra energi i grupp, och jag kan säga att tölten satt helt OK i vissa kortare sträckor.
 
Vi kom givetvis inte till final, men tack vare denna dagen, så har jag ställt upp i varenda träningstävling och tävling som anordnats i närheten av oss. Inte för att vi egentligen redo, utan för att det är så otroligt roligt att se hur vi utvecklats per gång under så korta perioder. Fantastisk känsla!
 
 
Kommer ni ihåg er tävlingsdebut på Islandshäst? Berätta gärna! Det är så roligt att höra om andras historier och upplevelser, speciellt inom detta ämnet.
Julia

Sv: Ja, visst är hon - hon är stallets amerikanska miniatyr häst.. tror hon är runt 70cm! :)

Datum: 2013-07-05 Tid: 09:48:44
Hemsida: http://goldentex.blogg.se
Sarah

Åh så söt! Såklrt kommer jag ihåg. Var så sjukt nervös inför V5 så jag kände nästan för att gå och avlida eller något. Vi gick till final i både T8 o V5. Töltfinalen vann vi och fyrgången(som är Prinsens starka gren) hade jag inga förhoppningar för Prinsen var helt slut, (värmde upp honom för mycket och trodde inte vi skulle rida två finaler;)) så vi gick in och gjorde vårt bästa. Vi vann ändåså och kommer så väl ihåg segervarver, iväg i full tölt och Prinsen verkligen sprang för sina allra sista krafter utan att jag pressade honom någonting. När vi var klara med segervarvet hade dom andra inte ens kommit halvvägs. Det roligaste med dagen var dock att jag vann Feather Price! :) Den dagen glömmer jag verkligen aldrig <3

Svar: Han är ju verkligen fin din häst! Vad roligt att ha det som minne, att placera sig i båda klasserna man ställer upp i. Jag har absolut inga förväntningar på mig och Faxi på de resterande tävlingarna denna säsongen. Vi är inte i tävlingsform, och det finns mycket som måste arbetas på för att allt ska komma på plats.
Samanta

Datum: 2013-07-05 Tid: 11:32:06
Hemsida: http://islandsryttare.blogg.se
Emma G

Sv: Jo jag får loss ländryggen på honom där han spänner sig när han bli passtaktig :)

Datum: 2013-07-05 Tid: 12:47:05
Hemsida: http://freyfaxi.blogg.se
Clara

vad roligt! Dig har jag lyckats missa när jag sprungit runt på olika islandshästaktiviteter i NV skåne! :-)

Datum: 2013-07-17 Tid: 22:38:22
Hemsida: http://claranorrvide.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:

Trackback