Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Gårdagens ridpass, onsdag.

Datum: 2013-06-27 Tid: 07:02:45 Dagens ridning / 3 Kommentarer
Godmorgon! Nu har jag precis kommit hem efter en natts arbetspass, och jag försöker dra ut lite på tiden eftersom jag strax skall ner till stallet för att öppna till gräshagen för hästarna. Normalt sätt så brukar vi inte öppna hagen förrän vid 10-11 -tiden, och låta de vara ute cirka 8 timmar. Men nu får de komma ut tidigare, och in tidigare helt enkelt. Iallafall, jag tänkte berätta lite om gårdagens ridpass!
 
Efter planering hade jag bestämt mig för att fokusera på tölt- och galoppträning och övergångar på grusväg med 240g boots. Med boots rider jag absolut max en gång i veckan, för att spara på dess inverkan. Av ridningen vill jag få fram en känsla av att takten blir renare, och att han liksom reser sig själv, och accelererar bakifrån och fram. I regn så körde vi på, och det kändes inte helt bra. Galoppfattningarna tydde han som han själv ville, tölten var passtaktig och det fanns absolut inte mycket form då han blev väldigt hög. I skritten höll han upp sig väldigt fint, men så fort vi ökade blev det lite problem med det. Jag kan säga att jag inte riktigt fick fram den känslan jag önskade, förrän vi gasade in på stallplanen i tölt. Då var takten OK och han reste sig något. Varför händer detta alltid i slutet? Då var jag iallafall nöjd.
 
 
Rider ni med boots? Isåfall, hur ofta och varför? Vilken känsla vill ni få fram med de, och vad känner ni att förändras med boots på? Mina nya Magicboots från Top Reiter, 240g. Jag rider med dessa absolut max en gång i veckan, och i framtiden skall de användas på tävling. Målet med de på är framförallt att uppnå känslan av att han går på mer, accelererar bakifrån och fram och ger mer flott intryck. Kanske kommer känslan av det mer i framtiden.. Men det tror jag allt!
carro w

Jag rider nästan alltid med boots, fast med skyddsboots då Askja slår på sig så lätt. Har också alltid karledsskydd på henne.
Då och då rider jag med andra boots än bara skydds, men då är det under en ridlektion eller när min ridlärare har föreslagit att vi ska rida med det. blir dock "bara" 170 grams då hon inte orkar så mycket mer just nu.

Datum: 2013-06-27 Tid: 22:06:03
Hemsida: http://walk.webblogg.se
Sarah

Rider med vanliga lätta för det mesta för han trampar sig gärna på hovarna annars. När vi är på kurser och liknande har vi ett par mellantunga boots för att han jobbar bättre med lite tyngd på framhovarna. På tävling då har vi ett par tunga boots för att han ska jobba mer med bogen och samtidigt trycka under sig rumpan liksom ;)

Datum: 2013-06-28 Tid: 23:54:42
Hemsida: http://islandsryttare.blogg.se
Amanda

Rider alltid med boots då han lätt trampar sig eller sliter av en sko vilket inte är så jätte kul. G-bootsen har jag ridit mycket med men känner ingen skillnad så, om jag har de är det bara för de skyddar bättre och håller mer om han trampar sig :)

Datum: 2013-07-02 Tid: 12:39:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:

Trackback