Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Min otroliga häst!

Datum: 2013-11-08 Tid: 09:00:00 Om mitt hästliv / 4 Kommentarer
Det är helt ofattbart. Men för er som hängt med litegrann, så vet ni ju att jag köpte min häst för cirka 3 månader sedan, Villimey från Östa Greda. Hon var ju i princip helt ohanterad när vi hämtade henne, men det såg ut som att hon hade den karaktär som jag önskar hos min framtida ridhäst; känslig, lyhörd, vacker och förhoppningsvis en flott ridhäst. Hon är min första häst, så jag tog på mig ett stort åtagande när jag valde att köpa ett ohanterat och oinridet ungsto. Men det har det varit värt! För tänk så långt vi har kommit ändå..
 
Allt har inte gått som en dans på rosor. Vi har haft ett par bakslag, som vi båda behövt tid för att tänka igenom innan vi har kunnat gå vidare. Har jag nämnt dessa innan kanske? Om inte, så kan jag beskriva om dem för er som är intresserade. Men nu är vi äntligen vidare! Ja, det har till och med gått så långt att hon är går med som handhäst, är helt uppsittningsvan från båda sidorna, och kan bli longerad m. ryttare i båda varv, i både skritt och trav i rundpaddocken. Så nu arbetar vi vidare från där vi befinner oss just nu. Mitt absoluta mål jag strävar mot är att jag skall ha en ridbar häst, till december. Därefter går Villimey på en välförtjänad vila.
 
Mikaela K

Berätta gärna mer! Vore roligt att läsa mer utförligt om hur du tränar henne, och lite allmänna tips man ska tänka på vid inridning/hantering av unghäst! :)

Datum: 2013-11-08 Tid: 13:49:42
Hemsida: http://mknutzon.blogg.se
malin

Jag skulle säga att han har fått mer ryggmuskler och framför allt är han extremt mycket smalare. hehe. Men jag håller inte med om hjorthals. :) är det förresten samma sak som underhals?
Jag tror det kan ha att göra med hur han har halsen. Han har den lite sänkt vilket jag tror gör att det ser ut som det.

Datum: 2013-12-10 Tid: 14:52:43
Hemsida: http://malinsjolander.se
Kim

Hej! Jag skulle gärna vilja veta mer hur du har lagt upp träningen med henne. Vad fokuserade ni på först och hur utökade du sedan träningen? Vad tränar ni på just nu? Berätta gärna både vad som har varit bra och dåligt! Tränar du henne själv eller får du hjälp vid de olika momenten? Hur gammal är hon? Kände du till henne innan duköpte henne?

Datum: 2013-12-18 Tid: 09:07:47
emma

gud vad fint det är på island! måste verkligen åka dit någon gång

Datum: 2014-02-25 Tid: 21:19:52
Hemsida: http://islycka.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:

Trackback