Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Lämplig förhoppning om tävling?

Datum: 2013-09-14 Tid: 12:00:00 Tävlingserfarenhet / 6 Kommentarer
https://cdn1.cdnme.se/2117800/6-3/v5_51c2e0e69606ee60e1d2e11f.jpg
 
Det är något som jag på den senaste tiden har funderat lite över. Hur stora förhoppningar kan man ha på en tävling, och vad är egentligen lämpligt för mig? Jag har egentligen precis funnit intresset för att tävla, och drivs framförallt av resultaten man ser varje gång man ställer upp i en tävling. Under denna tävlingssäsongen så har jag har ställt upp i två firmakeppni, i två sportklasser i lättklass V5 och deltagit på en träningtävling, även där i lättklass V5. Jag vet inte om ni som är mer tävlingvana tycker att detta är mycket eller lite, men varje gång jag har ställt upp så har vi endast gjort det för vår egen skull.
 
Jag har varit väl medveten om våran svagheter och styrkor. Därför så har jag bara haft målet med att vi ska ha roligt, vilket vi har haft! Men nu när det känns som att tölten börjar falla alltmer på plats så ställer jag mig återigen frågan. Vilka förhoppningar är lämpliga? Även om det känns bättre, så kanske detta inte visar sig väl på tävlingbanan om 3 veckor. Jag rider trots allt en humörhäst, där ena dagen är bättre än den andra. Dessutom så finns det inget som garanterar att vi kommer att hålla en taktren tölt precis då, ett helt varv på ovalbanan när tre domare står och tittar på. Det är jättesvårt. Men något jag faktiskt har bestämt mig för är att jag kommer att sträva efter är att åtminstone få 3,5 i tölt från samtliga domare! Gärna högre, självklart. Men det är iallafall det jag strävar efter. Precis nu är det dessutom bara tölten vi fokuserar på.
 
Sammanställning av poäng från Gandurs 1 års Jubileum
Tölt  3,5 - 3,5 - 2,5
Trav  5,0 - 4,5 - 4,5
Skritt  4,5 - 5,0 - 4,5
Galopp
 5,0 - 5,0 - 4,5
 
Så, vad tror ni? Är det lämpliga förhoppningar jag har. Det vore roligt att höra lite om eran tävlingserfarenheter. Gärna om ni också har haft problem med tölten. För er som inte följt mig och min resa med träningen på Faxi, så kan jag snabbt förklara att problemet har varit att han gick bara i grisepass när jag började rida honom, på grund av långvarig dålig ridning.

Minnet av mina fina vänner!

Datum: 2013-09-11 Tid: 15:08:54 Om mitt hästliv / 2 Kommentarer
Och då menar jag självklart minnet av mina fantastiska hästar som jag varit omgiven av under årens gång. Just dessa fyra var de som har gett mest avtryck genom tiderna. Några av mina äldre läsare kanske minns dem, men för er som inte vet vilka dessa är tänker jag göra en kort liten presentation. Den svarta är ett sto vid namn Blida, och brunblacken bredvid heter Eirikur. De två längst ned har båda blivit borttagna på grund av olika själ.. de hette Peli och Kria, och de var de två som satte absolut störst prägel på mig som ryttare. Jag har en otrolig saknad efter dessa fantastiska hästar!

 


Visst är dom otroligt fina, och har sin charm varenda en av dem?
Nu kan jag iallafall glädja mig med att jag har en helt egen häst, som jag har tänkt behålla!
I många, många år. Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra med min egna lilla ponnyplutt!

Min fina lilla häst.

Datum: 2013-09-10 Tid: 09:40:00 Om mitt hästliv / 4 Kommentarer
Ultimal LYCKA, att vara hästägare.
 
Min fina lilla häst, Villimey från Östra Greda. Ni har ju inte fått höra alltför mycket om hur det egentligen går med henne, så jag undrar nu om ni är intresserade? Det har ju inte bara varit en dans på rosor, vilket jag har kommit underfund med. Men jag ångrar absolut inte att det var henne jag valde. Vi har haft två missöden tillsammans, som kan ha gjort att vissa delar har blivit försvårade i framtiden. Men och andra sidan har vi haft så många fler medgångar. Från i princip helt ohanterad, till en samarbetsvillig men fortfarande känslig häst.

Heja oss, nu töltar vi!

Datum: 2013-09-08 Tid: 11:20:00 Om mitt hästliv / 5 Kommentarer
 
Hejsa oss, nu TÖLTAR vi! Eller vad tycker ni? Jag vet att vi har mycket kvar,
men det är inte omöjligt i alla fall. Nu så kommer vi i i en hyfsat taktren tölt dagligen.
 

Fina Faxi, nu töltar vi!

Datum: 2013-09-06 Tid: 11:02:00 Om mitt hästliv / 1 Kommentarer
Det går faktiskt väldigt bra med min "foderhäst", eller i vilket fack jag nu kan placera honom i på ett rättvist sätt. Egentligen är jag inte längre hans fodervärd, utan numera så sköter jag endast träning och ridning på honom. Jag hoppas att jag kommer få ha möjligheten till detta länge till! Det är ju precis nu som om många spärrar har släppt för oss helt enkelt. Jag visste att han behövde tid, även om det har varit många nedslag så kan jag glädja mig nu äntligen med att det finns mer positivt! Det är obeskrivligt glädjande.
 
Denna veckan har jag fokuserat på två ansträngande pass, men träning på tölten. Det artar sig verkligen! Stundvis känns tölten bättre, stundvis lite sämre och slarvig. Något jag kände igår var att det tar ett tag innan han blir ordentligt varm och han blir mer taktren. Mot slutet däremot så kändes han trött, och tappade nog en del av gnistan. Så till nästa gång, troligtvis på lördag, så blir det ett kortare ridpass! När vi kör på dessa träningspassen med fokus på tölt, så kör vi uppvärmning i galopp i cirka 5 minuter, och därefter träning i cirka 15-20 minuter. Då kanske ni reagerar på att vi galopperar som uppvärmning? Då kan jag förklara att jag rider en häst somär 14 år gammal, och är ganska lat i själva arbetstänket. Därför så fungerar det bäst genom att sätta igång direkt, och att få honom varm och förstå att det är tempo vi vill komma åt.
 
 
Här kommer vi i TÖLT, och ni får gärna tycka att det är ett litet mål. Men det har tagit
så otroligt lång tid att bara komma hit. Hur tycker ni att set ser ut? Blir glad över era åsikter!
 

Lyckan att ha en egen häst!

Datum: 2013-09-05 Tid: 10:00:00 Om mitt hästliv / 1 Kommentarer
 

September.. vintern närmar sig.

Datum: 2013-09-04 Tid: 08:00:00 Om mitt hästliv / 1 Kommentarer
 
September, och vintern närmar sig. Framför oss så väntar tider av höstväder som både kan ses som positivt och negativt. Det absolut bästa med hösten är alla stubbåkrar man får tillgång till! Det är ju en absolut lycka att rida på. Dessvärre så är det ofta vädret som gör dagarna lite tuffare. Bilden påminner en om hur våra kära islänningar faktiskt ser ut på vintern. Ibland kan man ser tänka sig att de ser ut som björnar än som hästar, då det faktiskt sällan är någon islandshäst som ser smäcker och snygg ut på vintern!
 
Precis vintern gillar jag. Det är en mysig årstid, och man får klä sig i så otroligt mycket kläder - på gott och ont. Jag ser framförallt fram emot den första vintern med min egen häst! Undrar allt hur hon kommer att se ut.

Favorit i repris!

Datum: 2013-09-03 Tid: 11:35:00 Om mitt hästliv / 1 Kommentarer

Vi hästmänniskor gillar allt som har med hästen att göra. Men det finns några delar av hästen som är charmigare än andra. Ögon, öron, mulen och söta rumpor är något som jag älskar! Jag tackar mina hästvänner som så snällt ställde upp när jag ville plåta dom. Alltid lika snälla. Låt mig presentera Blida med mulen! Erikur, även känd som Kurre som ställde upp med både ögon & öron bild! Och världens finaste rumpa, som tillhör vackraste Kria. Om du någon gång behöver en motivering till varför du efter alla dessa år fortfarande brinner för hästar så kan väl dessa snygga delarna på hästkroppen inget annat än påminna en, eller hur?!