Startsidan   Om mig    Kolfaxi   Kontakt   

Lämplig förhoppning om tävling?

Datum: 2013-09-14 Tid: 12:00:00 Tävlingserfarenhet / 6 Kommentarer
https://cdn1.cdnme.se/2117800/6-3/v5_51c2e0e69606ee60e1d2e11f.jpg
 
Det är något som jag på den senaste tiden har funderat lite över. Hur stora förhoppningar kan man ha på en tävling, och vad är egentligen lämpligt för mig? Jag har egentligen precis funnit intresset för att tävla, och drivs framförallt av resultaten man ser varje gång man ställer upp i en tävling. Under denna tävlingssäsongen så har jag har ställt upp i två firmakeppni, i två sportklasser i lättklass V5 och deltagit på en träningtävling, även där i lättklass V5. Jag vet inte om ni som är mer tävlingvana tycker att detta är mycket eller lite, men varje gång jag har ställt upp så har vi endast gjort det för vår egen skull.
 
Jag har varit väl medveten om våran svagheter och styrkor. Därför så har jag bara haft målet med att vi ska ha roligt, vilket vi har haft! Men nu när det känns som att tölten börjar falla alltmer på plats så ställer jag mig återigen frågan. Vilka förhoppningar är lämpliga? Även om det känns bättre, så kanske detta inte visar sig väl på tävlingbanan om 3 veckor. Jag rider trots allt en humörhäst, där ena dagen är bättre än den andra. Dessutom så finns det inget som garanterar att vi kommer att hålla en taktren tölt precis då, ett helt varv på ovalbanan när tre domare står och tittar på. Det är jättesvårt. Men något jag faktiskt har bestämt mig för är att jag kommer att sträva efter är att åtminstone få 3,5 i tölt från samtliga domare! Gärna högre, självklart. Men det är iallafall det jag strävar efter. Precis nu är det dessutom bara tölten vi fokuserar på.
 
Sammanställning av poäng från Gandurs 1 års Jubileum
Tölt  3,5 - 3,5 - 2,5
Trav  5,0 - 4,5 - 4,5
Skritt  4,5 - 5,0 - 4,5
Galopp
 5,0 - 5,0 - 4,5
 
Så, vad tror ni? Är det lämpliga förhoppningar jag har. Det vore roligt att höra lite om eran tävlingserfarenheter. Gärna om ni också har haft problem med tölten. För er som inte följt mig och min resa med träningen på Faxi, så kan jag snabbt förklara att problemet har varit att han gick bara i grisepass när jag började rida honom, på grund av långvarig dålig ridning.
Frida

Jag har aldrig tävlat själv, och känner inget stort behov av det men kanske någon gång vore roligt. Mina förhoppningar då skulle vara att ta sig runt banan på en häst som möjligtvis lyssnar på mig och man inte lyckad med något som gör att man ser ut att rida som en kratta eller får gult kort. Sen vet jag inte om Guffi skulle klara av en tävlingsplats mentalt. Men när man tävlar så tycker jag man ska tävla mot sig själv precis som du gjort och sträva efter att höga sina egna poäng, även om det kanske går sakta :)

Datum: 2013-09-14 Tid: 20:13:09
Hemsida: http://guffiframidfelli.blogg.se
Jenny

Att läsa om era framsteg ger mig nytt hopp om min egen grisepassare, vi kämpar mycket med hennes tölt just nu. Tyvärr har jag inga tips och idéer kring tävlingen eftersom jag inte tävlar själv och har dålig koll, men jag tycker du tänker helt rätt som ställer upp för att ha roligt och utvecklas och inte för att mäta dig med andra, det är sunt tänk!

SV: Jag har faktiskt aldrig varit på Island än så länge, men jag har som mål att åka dit snart, om bara pengarna infinner sig ;)

Datum: 2013-09-18 Tid: 14:50:48
Hemsida: http://videungens.wordpress.com/
Hulda

Hej
jag tävlade första gången själv med min häst i helgen och fick 5,5 och 4 och 4,5 på tölten riktigt bra för att vara första tävlingen och fick bättre dom andra gångarterna. Men jag tycker så här mer er. att man kan alltid göra sig bättre ^^ bara fortsätta träna och klättra uppåt. I och med att han bara gått i grisepass innan plus dålig start så är det bra ^^

Datum: 2013-09-21 Tid: 22:11:52
Hemsida: http://www.huldaeinarsdottir%40hotmail.com
emma

härlig blogg

Datum: 2013-09-22 Tid: 13:44:20
Hemsida: http://islycka.blogg.se
Hulda

Ja det förstår jag är kul ändå att klättra sig upp. Själv har jag ridit in min häst själv. Så är sjukt nöjd med bedömningen av henne men vi har också mycket att jobba på. hon har inte super säkra gångaret men hon är bara 5 så hoppas det kommer allt mer efter som :) Hur går det med hästen för övrigt? inte lagt upp något inlägg på länge ju :)

Datum: 2013-10-09 Tid: 19:32:01
Hemsida: http://huldaeinarsdottir.com
malin

SV: vad bra att den passade! jag gillar inte Top reiter sadlar dock, tycker dem är hårda...

Datum: 2013-10-28 Tid: 18:43:14
Hemsida: http://malinsjolander.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:

Trackback